Mikä ihmeen osuuskuntaviikonloppu?

Kokoonnuimme viikonloppuna Puijon tornin kupeeseen Kuopioon viettämään vuotuista, yhteistä viikonloppua Otteen asioiden tiimoilta.

Mitä yhteisessä viikonlopussamme oikein tapahtuikaan? Otetaan pieni kelaus taaksepäin ja kurkataan viikonloppuun ja sen tapahtumiin tarkemmin.

Lauantai klo 12

Työskentelyn pitäisi pikkuhiljaa alkaa, mutta aamun kommelluksista johtuen osa saapuu paikalle hieman myöhässä. Täytämme vatsamme lounaalla ja virittelemme tietokoneet valmiiksi ja nappaamme linjoille etäyhteydellä muutaman Otteelaisen


klo 13 - lennokasta työskentelyä

Työskentely on vauhdissa. Aloitamme työskentelyn päiväohjelman mukaisesti toimintakertomuksella ja käymme läpi kulunutta vuotta sekä erilaisia projekteja, joissa Otteelaiset ovat saaneet olla mukana työskentelemässä

Välillä keskustelu meinaa karata iloisesti sivuraiteille ja muihin oman elämän tärkeisiin asioihin, mutta onneksi tavoite on yhteinen ja tasaisin väliajoin palauttelemme itseämme takaisin to do -listan asioiden äärelle.


Työskentely jatkuu laskutukseen ja muihin raha-asioihin liittyvillä “kuivilla osuuksilla”. Kertaamme yhteiset pelisäännöt ja näin varmistumme siitä, että jatkossakin talousasiat hoituvat taloustiimin näkökulmasta sujuvasti niin kuin pitää. Samalla kurkistamme hieman jo vuoden 2019 budjettiin.


kello 15 - aika pienen happihypyn

Kuvassa vasemmalta: Sara, Emma, Maija, Maria, Karoliina, Salla ja Noora

Kuvassa vasemmalta: Sara, Emma, Maija, Maria, Karoliina, Salla ja Noora

Tässä vaiheessa päässä jo hieman surraa, joten on aika suunnata ulos ja pienelle luovalle kävelylle raikkaaseen syysilmaan. Kävelyn aikana puheensorina ei ainakaan vähene, pikemminkin volyymit varmaan nousevat entisestää. Päivän kuumia puheenaiheita ovat esimerkiksi amisreformi, uusi lukiolaki ja LOPS2021 -projekti sekä Marian tuleva Kambodzan työkomennus Opettajat ilman rajoja -verkoston kautta.

Kello huitelee jossakin kolmen ja puoli neljän välissä ja on aika siirtyä työskentelyn seuraavaan vaiheeseen. Nappaamme etäyhteysläiset taas matkaan mukaan ja kuulemme Sannin kokemuksia ja oppeja taidelähtöisistä ohjausmenetelmistä.


Välipalaa naamaan ja kohti pienryhmätyöskentelyä! Ihanan tehokasta toimintaa, täytyy sanoa!

Onneksi aikataulu pitää edelleen!

kello 16 - vielä jaksaa

Siirrymme työskentelemään kolmeen ryhmään ja kello piippaa aina ryhmän vaihdon merkiksi. Muutenhan voisi olla vaarana, että joku intoutuu aiheesta liikaa. Millaisten aiheiden äärellä työskentelemme? Tärkeiden, sanoisin! Esimerkiksi talousasioiden, vuoden 2019 toimintasuunnitelman ja osuuskunnan vision äärellä. Ei ihan pieniä asioita, mutta on inspiroivaa suunnitella tulevaa ja antaa ajatusten sekä ideoiden virrata ja tulvia mieleen!

Loppuun vielä tiukka purku päivän asioista ja nopea freesautuminen ennen illallista Kuopion keskustassa.

Aika vaihtaa vapaalle, mutta ei pelkoa että puheensorina jotenkin hiljenisi. Ehkä korkeintaan silloin, kun suu on täynnä ruokaa.

Unta!


Sunnuntai klo 9 - tehokasta työskentelyä!

Aamupala on katettu valmiiksi ja on taas aika siirtyä työskentelyn pariin. Työskentelemme kolmen tunnin ajan otteelaisten kouluttautumisen, budjetin ja verkkokauppa -asioiden äärellä. Sunnuntai kääntyy nopeasti puoleen päivään ja on aika keräillä tavarat paikoilleen ja pakata auto! On aika heittää heipat ja suunnata kukin omiin koteihinsa.

klo 13 - kohti omia koteja

Olo on työviikon jälkeen väsynyt ja iloinen, mutta silti kovin virkeä ja päät ideoita pullollaan!

Seuraavaa yhteistä viikonloppua odottaen! On ilo työskennellä yhdessä ja yhteisen päämäärän eteen tällaisessa porukassa!

/ Otteen Salla

ps. Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan Otteeseen, kurkkaa Liity jäseneksi!